Vleesfondue

  • > 120 min.

Is weer eens wat anders dan Gourmetten

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1.2 kg Vlees (voorbeeld: gehakt alletjes, kleine slavinken, Slagers hebben vaak kant en klare schotels.
1 liter. Arachideolie
Verse peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Fondue Pan stokjes,- snijplank,

Voorbereiding

Snijdt het vlees(als uw het niet kant en klaar koopt) in grote dobbelstenen.
Verhit de olie in de fonduepan.
Houd ze warm op een fel brandend komfoortje. Na een tijdje kunt u de vlam verminderen.
Kruidt het rauwe vlees met zout en verse peper.
Dan zal het vlees na bakken nog sappiger zijn

Bereidingswijze

Iedereen prikt een stukje vlees op een fonduevork en doopt het in de rokende olie. Vergeet niet om van vork te verwisselen wanneer u het vlees in uw mond stopt, want de fonduevork is gloeiend heet.

Serveertip

De fondue wordt traditioneel opgediend met sausjes op basis van mayonaise.
Eet bij deze fondue franse frites en groene salade.
Enige zoetigheid zoals fruitcocktail, komkommerzuur en vers fruit is ook aan te raden.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mir1 avatar
mir1

Doorsturen

Home Recepten