Salmi Saus

  • Frans, Saus/dressing
  • 30-60 min.

Wildsaus geschikt bij haas, fazant of ree

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
-soepgroente
-peterseliewortel
-1 ui
-30 g boter
-250 g botjes van wild
-1 eetlepel bloem
-1/4 l witte wijn
voor de saus:
-30 g boter en 30 g bloem
-1/4 l hete bouillon
-zout en zwarte peper
-2 jeneverbessen
-10 g boter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

in de hete boter de kleingesneden soepgroente,peterseliewortel,ui lichtjes fruiten
-de beentjes van wild bijvoegen en in 10 min wat laten kleuren
-na 5 min de bloem bijstrooien en de wijn erin gieten
-alles 30 min laten sudderen met het deksel op de pan
darna de fond zeven

Bereidingswijze

-30 g boter smelten en de bloem toevoegen, al roerend laten kleuren
-blijven roeren en scheutje per scheutje de hete bouillon bijgieten
-de zeer veredelde witte wijnsaus bijgieten en nog 1 keer aan de kook laten komen
-saus kruiden met zout en peper en de geplette jeneverbessen
-boter door de saus roeren en meteen serveren

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten