1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Bonensoep

Bonensoep

Door: llheks

  • Afrikaans, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-09-2002

Ingrediënten


150 g Bonen, gedroogd
250 g Mergpijp
250 g Schenkelvlees
125 g Doorregen spek
1 1/2 l Water (6 kop)
2 Grote uien, fijngehakt
1 Wortel, in plakken gesneden
1 sm Koolraap, in stukjes
- gesneden
1 Selderijknol, in kleine
- stukjes gesneden
Zout
Vers gemalen peper
2 Tomaten, in stukken gesneden



(Zuid-Afrika),4 Personen; bereidingstijd : 30 minuten, kooktijd : 1 uur 15 minuten

bron : Culinair paspoort : een internationaal kookboek
Van:
"jantenkate"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de bonen een nacht weken. Laat mergpijp, schenkelvlees en spek
met de bonen en water op middelgroot vuur ongeveer 1 uur gaan. Voeg
dan de ui, wortel, koolraap, selderij en kruiderij naar smaak toe.
Laat dit koken tot de bonen gaar zijn. Voeg de tomaten toe en laat
het nog 15 minuten gaan. Neem het schenkelvlees en de mergpijp en
wat bonen uit de pan, wrijf de overgebleven ingredienten door een
zeef en doe het zeefsel daarna weer in de soeppan. Snijd het vlees
klein en doe het met de apart gehouden hele bonen bij de soep. Goed
doorroeren en dan warm opdienen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top