1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. briouat maa roz (bladerdeegpakketjes met rijst)

briouat maa roz (bladerdeegpakketjes met rijst)

  • Marokkaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-09-2002

Ingrediënten 4 personen




Voor 50 stuks.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor het maken van de vulling de rijst afspoelen en in voldoende water met
wat zout aan de kook brengen. Het kookwater vervolgens afgieten en de melk,
samen met 1 dl water, bij de rijst gieten. Het kaneelstokje, de
poedersuiker, de boter en een snufje zout toevoegen en op een laag vuur gaar
laten worden. De amandelen fijnmalen, in wat olie lichtbruin bakken en aan
de rijst toevoegen. De rijst onder af en toe omroeren af laten koelen.
De bstella-vellen tot 15 bij 20 cm bijsnijden. Een vel met de glanzende kant
naar beneden op een vlakke ondergrond leggen. Een opgehoopte theelepel
vulling erover uitstrijken, maar 3 cm van de rand vrijhouden. Het vel in de
lengte tweemaal naar binnen vouwen, zodat er een strook ontstaat van 20 cm
lang en 5 cm breed. De strook meerdere malen opvouwen, licht aandrukken tot
een rechthoek en vooral de randen goed aandrukken. In een doek gewikkeld
bewaren tot het moment van bakken.
In een pan wat olie verhitten en de bladerdeegpakketjes daarin goudbruin
bakken. Goed laten uitlekken en warm houden.
Erbij geven: suiker en kaneel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top