Bloemkoolsalade

  • Nederlands, Salade
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 eetlepels olijfolie
1 schoongemaakte en in roosjes verdeelde bloemkool
4 eetlepels citroensap
? schoongemaakte en kleingesneden ui
? theelepel paprikapoeder
1 eetlepel fijngehakte peterselie
zout
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de roosjes bloemkool onder
voortdurend omscheppen lichtbruin. Haal de roosjes gebakken bloemkool met
een schuimspaan uit de pan en leg ze in een schaal.
Roer van de bakolie van de bloemkool met het citroensap, de kleingesneden
ui, het paprikapoeder, de fijngehakte peterselie en wat zout en peper een
sausje. Schenk de slasaus over de roosjes bloemkool en schep alles
voorzichtig dooreen. Laat de salade in de koelkast door en door koud worden.
Heerlijk als voorgerecht, maar ook uitstekend bij vleesgerechten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kruiden_tuintje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten