Bloemkoolsalade
- Nederlands, Salade
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 eetlepels olijfolie1 schoongemaakte en in roosjes verdeelde bloemkool
4 eetlepels citroensap
? schoongemaakte en kleingesneden ui
? theelepel paprikapoeder
1 eetlepel fijngehakte peterselie
zout
peper
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de roosjes bloemkool onder
voortdurend omscheppen lichtbruin. Haal de roosjes gebakken bloemkool met
een schuimspaan uit de pan en leg ze in een schaal.
Roer van de bakolie van de bloemkool met het citroensap, de kleingesneden
ui, het paprikapoeder, de fijngehakte peterselie en wat zout en peper een
sausje. Schenk de slasaus over de roosjes bloemkool en schep alles
voorzichtig dooreen. Laat de salade in de koelkast door en door koud worden.
Heerlijk als voorgerecht, maar ook uitstekend bij vleesgerechten.