1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Chocoladecreme

Chocoladecreme

Door: ruud40

  • Internationaal, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-2002

Ingrediënten 4 personen


100 g pure chocolade
2 eetlepels cognac, amandellikeur of sinaasappellikeur
2 eieren
1 eetlepel suiker
2 ? dl slagroom
1 theelepel basterdsuiker
3 eetlepels gehakte pistachenootjes (ongezouten)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breek in een kommetje de chocolade in kleine stukjes en laat deze au bain-marie smelten.
2. Laat de chocolade iets afkoelen en schep er dan de cognac of likeur door.
3. Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker dik en schuimend
4. Klop de eiwitten stijf en meng ze door het dooiermengsel. Meng ook de chocolade erdoor
5. Klop de room stijf, zet ? deel ervan apart en spatel de rest door de chocolade
6. Schep deze creme in glazen of coupes
7. Meng door de achtergehouden room de basterdsuiker en geef de creme een mooi rozet
8. Bestrooi deze met de gehakte pistachenootjes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top