Friar's omelet

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-09-2002

Voor 2 - 3 personen
Serveer de omelet koud of warm.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
60 gr boter

2 sneetjes wittebrood, zonder korst en in dobbelsteentjes van 1 cm gesneden

2 tomaten, ontveld en kleingesneden

6 eieren

1/2 theel fijngehakte verse tuinkruiden

zout en peper

sprieten bieslook voor de garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden C.
Smelt de boter in een koekenpan van 20 cm doorsnede met een ovenbestendige handgreep.
Schep de dobbelsteentjes brood erdoor en bak ze op matig vuur tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Voeg de tomaat toe en bak ze 1 minuut. Klop in een kom de eieren met de kruiden, zout, peper en 2 eetlepels water los. Giet het eiermengsel in de pan en schep 1 minuut met een vork de gestolde rand naar het midden. Zet de pan 10 minuten in de oven tot het ei is gestold. Snijd hem in punten en garneer met bieslook.

Serveertip

Serveer de omelet koud of warm.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten