1. Home
  2. Recepten
  3. Montignac keuken
  4. Vetloze bouillon (Michel Montignac)

Vetloze bouillon (Michel Montignac)

  • Montignac,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-09-2002

Ingrediënten


Kippenbouillon



In koolhydraatgerechten wordt als ingredienten vaak vetloze of ontvette bouillon genoemd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wanneer u groenten in weinig water en wat peper en zout gaar kookt levert dat natuurlijk ook een vetloze groentebouillon.

Bereidingswijze

Deze wordt als volgt bereidt:
Laat de zelfgemaakte kippenbouillon (of eventueel magere runderbouillon) afkoelen. Het nog aanwezige vet stolt en gaat aan de oppervlakte drijven. Dit vet laat zich dan zonder moeite net een schuimspaan of lepel van de bouillon afscheppen.
U kunt deze ontvette bouillon gebruiken om groenten, rijst of pasta gaar te koken. U kunt de bouillon ook gebruiken om sauzen op smaak te brengen.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_van_cris


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_van_cris
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top