30g zachte boter of(dieet)margarine,1 teentje knoflook,zout,2 eetlepels fijngehakte peterselie,mespuntje gedroogde tijm,4 sneetjes wittebrood van 2 cm dik,klontje boter of (dieet)margarine om in te vetten,50g jong belegen kaas,100g gerookte zlm ,4 kleine eieren,2 eetlepels fijngehakte dille
Knoflookpers,1grote ovenschaal
Toast met zalm
Doe de boter of margarine in een kommetje.Pel het teentje knoflook en pers het boven de boter uit.Voeg een snuifje zout,de peterselie en de tijm toe en roer de boter goed door elkaar.Druk met behulp van een ei een holletje in het midden van iedere boterham.Bestrijk de botterhammen met de kruidenboter.Vet een grote ovenschaal in en leg de botterhammen erin.Snijd de kaas in luciferdunne reepjes en snijd de zalm in 1cm brede repen.
Verwarm de oven voor op 225c.Laat in het holletje van iedere boterham een ei glijden.Leg de reepjes kaas in een ruitepatroon over het ei.Schuif de schaal op de tweede richelvan de oven.Bak de botterhammen 8-10 min tot de eierdooier bijna gestold is.Neem de schaal uit de oven en laat de botterhammen iets afkoelen.Verdeel de zalm en de fijngehakte dille over de kaas en serveer de broodjes direct.
orphan 03-10-2005
Hoi, ik heb jouw recept meegenomen. Dank je wel. Groetjes Bianca.
beestje1401 16-08-2005
Geweldig recept!! Ik moest het meteen even proberen!!
Groetjes Suzan