kip pilav

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-09-2002

een lekkere slanke maaltijd voor maar 28 points!!!!!(voor 4 personen dan=7 points per persoon met de rijst en salade inbegrepen)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippefilets(of kalkoen),1 blik perzikken(in eigen nat), 1 blik gepelde tomaten,1 groot blik tomatenpuree,1 bouillontablet(eender welke),5 eetlepels ketjap, 3 tl sambal,2 tl worcestershiresaus,1 dikke ui,2 teentjes look,1 bakje champignons,4 tl olijfolie, /- 2 zakjes rijst(of gewoon gekookte), eventueel beetje maizena
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok of stoofpot

Voorbereiding

Ui snipperen, kipfilet en perzikken in blokjes, champignons in plakjes

Bereidingswijze

Bak de kip aan in de olijfolie, ui en champignons erbij. De ketjap en de sambal en even laten doorbakken.Daarna de tomatenpuree en de gepelde tomaten en de geperste knoflookteentjes.Doorroeren, beetje sap van perzikken en wat water erbij.Dan het bouillonblokje en de stukjes perzik.Op smaak brengen met de worcestershiresaus en wat peper.Alles zachtjes een 10-tal minuutjes laten sudderen.Eventueel saus binden met wat maizena.Opdienen met rijst en een lekkere salade met een paar drupjes dressing(bv, knoflookdressing)

Serveertip

De avond ervoor maken, dan zijn de smaken nog meer ingetrokken!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilhelminanita avatar
wilhelminanita 24-04-2021

Het smaakte heerlijk!

kuifjesluis avatar
kuifjesluis 25-05-2020

Zo'n oud recept, en nog steeds zó lekker 😄 Én heel simpel om te maken. Ik bak nog wel een paprika in stukjes mee met de ui en de champignons. Echt een topper dit ☺️🤗

dammi avatar
dammi 13-10-2012

Erg lekker recept. Al meerdere malen gemaakt, elke keer weer een succes en makkelijk te maken. Ik laat de tomatenpuree achterwege.

Jacoline90 avatar
Jacoline90 29-06-2012

Heel erg goed recept! heb zelf een groot blik perzikken gebruikt en het bouillonblokje achterwege gelaten. Superrecept!

cvdijke avatar
cvdijke 28-11-2005

Hoi Viviane, je kip pilav is heerlijk en dat vonden mijn gasten ook!!! Echt een aanrader! Liefs, Carin.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten