1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gebakken st.-jakobsvruchten met schorseneren

Gebakken st.-jakobsvruchten met schorseneren

Door: viske___

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-2002

Ingrediënten


200 g st.-jakobsvruchten
peper
zout
2 cl olijfolie (extra vierge)
100 g schorseneren
150 g tomaten (gedroogd)
3 sjalotten
1 dl wijn (wit/droog)
1 citroen
1 dl visfumet
100 g boter (roomboter)
1 dl room
10 sprietjes bieslook
25 g bloem
1 citroen



Voor 4 pers.Uit: Ambiance in de keuken, 4 seizoenen kookplezier

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal de st.-jakobsvruchten uit de schelpen en spoel ze zorgvuldig. Bewaar de schelpen. Bak de vruchten mooi bruin krokant in olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze

Bereid de saus: snipper de sjalotjes fijn. Laat de sjalotjes met de witte wijn, het sap van de citroen en de visfumet inkoken. Voeg de room toe en bind met de boter. Breng op smaak met peper en zout. Voeg op het laatste moment de versnipperde bieslook toe. Bewaar enkele takjes als decoratie.

Serveertip

Presenteer in schelpen. Leg in iedere schelp een stukje gedroogde tomaat, schik daarop de gekookte schorseneren in waaiervorm. Giet daarop een beetje saus. Leg er tenslotte de st.-jakobsvruchten bovenop en werk af met bieslook en gefrituurde schorseneersliertjes. Serveer de rest van de saus apart.




Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top