1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Cake
  5. Roombotercake
  6. Limoen- roomboter-cake

Limoen- roomboter-cake

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-09-2002

Ingrediënten


boter om in te vetten
bloem om te bestuiven
250 g zachte roomboter
250 g fijne tafelsuiker
de geraspte schil en het sap van 1 schoongeboende limoen
5 eieren
250 g bloem
2 theelepels bakpoeder
poedersuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160?C
2. Vet een cakevorm van ca 1? l in met boter en bestuif hem met wat bloem
3. Roer de boter met de suiker en de geraspte limoenschil in een ruime kom tot het mengsel licht van kleur en luchtig is
4. Voeg beetje bij beetje en al roerende het limoensap toe
5. Roer een voor een de eieren erdoor
6. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de schaal en saptel dit snel door het beslag
7. Schep het beslag in de vorm en zet de vorm in het midden van de oven. Bak de cake in ong. 1 uur gaar en goudbruin
8. De cake is gaar als je er een prikker of breinaald in steekt en hij komt er schoon weer uit
9. Keer de cake op een rooster, laat hem afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top