1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pannenkoektaartje met banaan

Pannenkoektaartje met banaan

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-09-2002

Ingrediënten 8 personen


1 citroen
25 g boter
25 g tarwebloem
3 dl melk
25 g witte basterdsuiker
125 g mascarpone
3 bananen
1 pak pannenkoeken
2 eetlepels donkere basterdsuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Boen de citroen goed schoon onder stromend water, rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer het goed om en laat het op een laag vuur zachtjes 2 minuten pruttelen. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en breng het telkens al roerende aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de basterdsuiker erdoor. Klop met een mixer de mascarpone, het citroenrasp en het sap erdoor. Snijd de bananen in dunne plakjes. Leg 1 pannenkoek in een ingevette ronde passende ovenschaal. Verdeel er 1/10 deel van het mascarponemengsel en 1/9 deel van de banaan over. Herhaal deze lagen en eindig met een laag mascarponemengsel. Strooi er de donkere basterdsuiker over en zet de schaal ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer het taartje in punten gesneden (de vulling mag er een beetje uitlopen).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top