1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Kinderkeuken keuken
  5. Witte eilandjes

Witte eilandjes

Door: anthony_h

  • Kinderkeuken, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-09-2002

Ingrediënten 4 personen


180 minuten wachttijd
15 minuten bereidingstijd 150 g witte chocolade
? 2 1/2 dl slagroom
? 1 zakje vanillesuiker
? 4 eetlepels chocoladesaus (flesje)
? 4 eetlepels pure chocoladevlokkken



Witte eilandjes
nagerecht, 4 personenBron:www.ah.nl

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding
1. Vul een grote pan voor de helft met water en breng dit aan de kook. Hang een kleinere pan in de grote pan. Breek de chocolade in stukken, doe ze in de kleine pan en zet het vuur laag. Laat zo de chocolade smelten. 2. Klop intussen de slagroom met vanillesuiker zo dik dat je hem nog net kunt schenken (yoghurtdikte). 3. Schep de gesmolten chocolade door de slagroom. Zet het mengsel in de koelkast en laat het in ongeveer 3 uur stijf worden. 4. Maak met twee grote lepels telkens een ovaaltje van het mengsel en schep deze op vier bordjes. Schenk de chocoladesaus over of naast de eilandjes en strooi er chocoladevlokken overheen.


Tips
Gebruik voor een bruine chocolademousse melkchocolade. Strooi cacaopoeder en poedersuiker over de mousse.


Bevat per eenpersoonsportie:
energie 500 kCal - eiwit 5 g
vet 36 g - koolhydraten 37 g



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anthony_h
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top