1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Wilde duif met madeira

Wilde duif met madeira

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2002

Ingrediënten 4 personen


*4 wilde duiven
*2 dl. madeira
*150 gr. gemengd gehakt
*1 ui
*1 tl. tijm
*1 el. bloem
*80 gr. boter of margarine
*zout en peper

Tip:
Vervang madeira door rode port of sherry.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vul de duiven met het gehakt en bestrooi de buitenkant met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de duiven rondom bruin. Voeg de gehakte ui, de tijm en de madeira toe en braad het geheel 30 minuten. Keer de duiven regelmatig om en bedruip ze met het braadvocht. Bind het vocht met de aangemengde bloem en maak de saus op smaak af met madeira en peper.

Serveertip: Duif met madeirasaus, bleekselderij en gekookte krieltjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top