1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zuurkool
  6. Wilde duif met zuurkool

Wilde duif met zuurkool

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2002

Ingrediënten 4 personen


*2 wilde duiven
*600 gr. zuurkool
*200 gr. mager rook- of katenspek
*1 1/2 dl. witte wijn
*75 gr. boter of margarine
*milde paprikapoeder
*zout en peper

Tip:
Vervang paprikapoeder door cayennepeper (pittig) en voeg dit toe bij het stoven van de zuurkool.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de duiven en bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de delen rondom bruin. Sluit de pan en braad de duiven, gedurende ongeveer 20 minuten. Bak het kleingesneden spek uit in een diepe pan en leg hierin de zuurkool. Voeg de wijn toe en stoof dit gedurende 20 minuten. Leg de duiven op de zuurkool en stoof het geheel nog ongeveer 15 minuten. Giet de zuurkool af en bestrooi het gerecht met paprikapoeder.

Serveertip: Duif met zuurkool, appelcompote en aardappelpuree.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top