1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Reebiefstuk met champignons

Reebiefstuk met champignons

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-09-2002

Ingrediënten 4 personen


*4 reebiefstukjes
*250 gr. oesterzwammen of grotchampignons
*2 el. zilveruitjes
*1 ui of 2 sjalotjes
*2 el. tomatenpuree
*2 el. bloem
*2 tl. grillkruiden
*2 el. olijf- of notenolie
*0,5 tl. tabasco
*25 gr. boter of margarine
*1 tl. wildkruiden

Tip:Vervang oesterzwammen door kastanjechampignons en voeg een scheutje zoete ketjap toe.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een hapjespan en fruit hierin de gehakte ui. Voeg de bloem toe en roer dit door elkaar. Vervolgens de tomatenpuree, de oesterzwammen in plakjes en de uitjes met de tabasco erbij en verwarm dit. Bestrijk de reebiefstukjes met een mengsel van de grillkruiden, de olie en de wildkruiden. Leg de biefstukjes op de contactgrill of onder de grill, gedurende ca. 5 minuten aan iedere kant.

Serveertip: Gebakken reebiefstukjes met champignons, spruitjes en patates frites.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top