Gebraden haas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Wild, voor 4 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 jonge haas

zout en peper

hazenlever

2 dl hazenbloed

250 gr boter

200 gr spekblokjes

2 uien

1 dl rode wijn

1 dl room
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Hazenbloed kan men vloeibaar houden door er enkele druppels azijn door te roeren

Bereidingswijze

Wrijf de haas in met peper en zout en laat dit een half uur intrekken. Verhit de boter en leg de haas erin. Braad hem aan alle kanten mooi bruin. Doe de blokjes spek erbij en bak deze mee. Bedruip het vlees heel vaak. Voeg dan wat koude boter toe, draai het vuur lager en laat de haas een uur rustig braden. Leg dan een deksel op de pan, doe de gesneden uien en de hazenlever erbij en laat alles nog een uur sudderen. Controleer of de haas gaar is door met een vork tussen de gewrichten van de bouten te prikken. De vork moet er gemakkelijk inglijden. Neem de haas uit de pan en leg hem op een schaal.
Blus de jus af met wat water en roer het aanbaksel goed los van de bodem. Zeef de jus en hou deze warm. Druk de lever door de zeef. Giet de wijn onder goed roeren bij de jus en daarna de room. Giet er dan het hazenbloed bij en blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat de saus beslist niet koken, daar zij dan schift.

Serveertip

Snijd de haas aan stukken: eerst de achterpoten, daarna de voorpoten en de kop. Snijd het vlees van de rug en schik dit op een verwarmde schaal in de oorspronkelijke vorm. Schep wat van de saus over het vlees en geef de rest er apart bij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ogre avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten