pasta met broccoli en kruidenkaas

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • pasta met broccoli en kruidenkaas

    Pasta met broccoli en kruidenkaas

    Pasta met broccoli en kruidenkaas

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
175 g pasta
250 g broccoliroosjes
1/2 eetlepel olie
50 g gemengde gezouten noten
1 knoflookteentje
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels gesnipperde peterselie
100 g geraspte kruidenkaas met knoflook
zout, peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 631,35 kcal
Koolhydraten 72,87 g
Eiwitten 21,67 g
Vetten 26,42 g

Bereidingswijze

Kook de pasta in ruim kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd intussen de schoongemaakte broccoli in kleine roosjes en kook die de laatste 2 minuten mee met de pasta.
Hak de noten grof.
Verhit de olie in een steelpan en pers het gepelde knoflookteentje erboven uit.
Voeg de noten toe en roerbak het geheel tot de noten goudbruin zijn.
Neem de pan van het vuur en roer 1 eetlepel citroensap en peterselie door het notenmengsel.
Giet de broccoli en past af en meng het notenmengsel en 3/4 van de kaas erdoor.
Breng op smaak met de rest van het citroensap, zout en peper.
Serveer de rest van de kaas apart.

Serveertip

Lekker met een tomatensalade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mgeldof avatar
mgeldof

Doorsturen

Home Recepten