Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Caldo verde (groene soep)

Caldo verde (groene soep)

Door: llheks

  •  , Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-09-2002

Ingrediënten


1 l Bouillon of water met
- bouillonblokjes
1 T olijfolie
2 Geschilde aardappelen
Enige boerenkoolbladeren
- (gestroopte boerenkool
- dus)
Peper
Zout



4 Personen; Van:
"jantenkate"

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vindt u nu het idee boerenkool-in-soep, zeer ongewoon, dan kunt u
een mengsel van fijngehakte peterselie, selderij en kervel nemen, of
spinazie, maar het "Portugeseoe is er dan bij verdwenen! Vul een pan
met de bouillon, breng deze aan de kook. Laat er dan met een heel
dun straaltje, langs de rand van de pan de olie in lopen. Rasp de
aardappelen boven de pan in de kokende bouillon, en kook dit raspel
gaar. Hak onderwijl de gewassen boerenkoolbladeren heel fijn en doe
er 2 a 3 eetlepels van in de soep. Laat deze 2 a 3 minuten doorkoken.
Dien de soep dan onmiddellijk op.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top