Drenthse boerenkoolsoep

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-09-2002

4 Personen; Van:
"jantenkate"

Deel dit recept

Ingrediënten
75 g Gort
2 l Water
1 Mergpijp
500 g Varrkenspoulet
75 g Rijst
500 g Boerenkool
2 Preien
1 Ui
1 Rookworst
Zout
Versgemalen peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de gort en laat een nacht weken. Doe de volgende dag 2 liter
water met de mergpijp in een grote pan, breng aan de kook en laat 1
uur op laag vuur trekken. Doe dan de varkenspoulet erbij en laat
alles nog eens een 1 uur op laag vuur zachtjes doorkoken. Haal de
mergpijp uit de bouillon. Voeg vervolgens de gort, de gewassen rijst,
de gewassen en fijngehakte boerenkool, de schoongemaakte en in
ringen gesneden prei en de schoongemaakte en fijngesnipperde ui
erbij. Laat de soep dan nog eens 30 minuten zachtjes doorkoken en
leg de laatste 15 minuten de rookworst erin. Haal de worst uit de
pan, snijd de worst in plakjes en die die terug in de soep. Maak de
boerenkoolsoep ten slotte op smaak af met wat zout en versgemalen
peper.

Serveertip

Bron: een Drenthse grootmoeder

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten