griekse spinazietaart

  • Vegetarisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 plakjes bladerdeeg
olie
750 g verse wilde spinazie
300 g Turkse feta
2 eieren
1 el verse fijngehakte dille
2 fijngehakte sjalotjes glazig gefruit in 1 el olie
peper, zout
mespunt nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
taartvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een springvorm in met een beetje olie en bekleed deze met bladerdeeg.
Was de spinazie, verwijder de steeltjes en laat in een vergiet uitlekken.
Verkruimel de feta.
Fruit de sjalotten in de olie en doe de verkruimelde feta vervolgens met handjes tegelijk bij de spinazie.
Laat snel slinken.
Doe het mengsel in een vergiet zodra alle spinazie is geslonken.
Druk het vocht eruit en hak de spinazie grof.
Meng in een kom feta, eieren, dille, peper, zout en nootmuskaat erdoor.
Doe het spinaziemengsel in de met bladerdeeg beklede schaal.
Bak de taart in 30 minuten krokant en goudbruin.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten