camemberttaart met groenten en cashewnoten

  • Vegetarisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 blaadjes bladerdeeg
300 g broccoli
1 prei
olie
2 eieren
peper
ketjap (manis)
4 eetlepels slagroom
10 sprieten bieslook
100 g (gezouten) cashewnoten
250 g camembert
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de broccoli en prei in stukjes.
In een pan de broccoli en prei aan de kook brengen en ca. 5 minuten laten koken.
Onder koud water afspoelen en in een vergiet laten uitlekken.
Vet de springvorm in met een beetje olie en bekleed deze met bladerdeeg.
Klop de eieren los met de peper, ketjap en slagroom.
Bieslook erboven fijnknippen en erdoor roeren.
Snijd de camembert en cashewnoten in stukjes.
Schep het groentemengsel op de deegbodem, verdeel de camembert erover en strooi als laatste de cashewnoten over de taart.
Bak hem ca. 30 minuten in de over bruin.

Serveertip

Lekker met groene salade.
Kan heel goed koud gegeten worden.

Laatste reacties

maronald avatar
maronald 08-11-2003

Erg lekker! Ik heb ipv bladerdeeg gewoon pizzadeeg uit de broodbakmachgine gebruikt. Nog lekkerder en meer body! Groene salade erbij en we hebben er met vrienden heerlijk van gegeten!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten