1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rode-wijnsorbet

Rode-wijnsorbet

Door: luckyjo

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2002

Ingrediënten 4 personen


2 1/2 dl. creme de cassis -
200 gram suiker -
2 dl. water -
1 fles rodewijn



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem voor de rode wijn bij voorkeur een Bergerac.

Breng de suiker met het water aan de kook en laat de suiker oplossen. Laat het suikerwater afkoelen, meng de wijn met het suikerwater en de creme de cassis en draai hier in de ijsmachine een mooi sorbetijs van.

In plaats van sorbetijs kan van de wijnmassa ook granite gemaakt worden. Schenk hiervoor het mengsel in een diepvriesdoos en laat het geheel bevriezen in de diepvriezer. Maak de ijsmassa vlak voor het serveren fijn in de keukenmachine en serveer de granite direct in hoge glazen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top