1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Portugese groenekoolsoep (Caldo Verde)

Portugese groenekoolsoep (Caldo Verde)

Door: luckyjo

  • Portugees, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2002

Ingrediënten 7 personen


500 gram aardappel -
1 klein chorizo -
1 teen knoflook -
1 kilo gesneden groene kool -
4 eetlepel olijfolie, extra vergine -
1 1/2 liter water -
1 snufje zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze in het water gaar samen met de worst, de knoflook en het zout.

Neem de gare aardappelen uit de pan en prak ze fijn met een vork. Neem ook de worst uit de pan en snijd deze in dikke stukken.

Doe aardappelen en worst terug in de pan, voeg de reepjes kool toe en de helft van de olijfolie en laat alles zachtjes stoven tot de kool gaar is.

Maak de soep op smaak af met zout en peper. Voeg tenslotte de rest van de olijfolie toe.





Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top