Joodse Peperkip

  • Joods, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-09-2002

Erg spicy bereiding van kip

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 kip van circa 1,5 kg(gesneden in stukken)
-2 eetlepels citroensap;suiker
-snuifje zout
-2 eetlepels plantaardige olie
-1 th lepel kerriepoeder
-350 g sjalotjes (gesnipperd)
-6 teentjes knoflook (fijngehakt)
-stukje gemberworten 2 cm (fijngehakt)
-4 groene pepertjes (zonder zaadjes en in ringetjes gesneden)
-2 tomaten (ontveld en ontpit en in stukjes)
-1/2 th lepel kurkuma en 1/4 th lepel chilipoeder; 1/2 th lepel paprikapoeder
-2 eetlepels gehakte verse koriander
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-doe citroensap en een snuifje zout, de suiker in een kommetje en roer dooreen

Bereidingswijze

-in een braadpan verhitten we de olie matig
doe de kerriepoeder en paprikapoeder erin en roer 10 sec dooreen
-voeg sjalot,look,gember,pepertjes erbij en bak alles circa 5 min al roerend, tot de sjalot verkleurt
-roer tomaten, kurkuma, chilipoeder en een snuifje zout erdoor
-verhit alles nog enkele minuten
-voeg de stukken kip erbij (zorg dat ze wat bedekt zijn met de rest)
-voeg 2,5 dl water bij en breng al roerend aan de kook
-verlaag het vuur en doe het deksel op de pan en laat alles 20 min zachtjes pruttelen
-roer citroensapmengsel en de gehakte koreander door de saus
-deksel af de pan en nog 10 min laten koken
-de kip af en toe bedruipen met de saus

Serveertip

Leg de stukken kip op een schaal en giet de saus erover; garneer met enkele partjes citroen. Geef er gekookte rijst bij

Laatste reacties

stiny26 avatar
stiny26 16-12-2011

Neem je recept mee. Bedankt lijkt me lekker. Groetjes Micky

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten