1. Home
  2. Recepten
  3. Appelstroop

Appelstroop

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-09-2002

Ingrediënten 4 personen


Voor 700 cc. stroop:
4 kg. appels

250 gram bruine basterdsuiker





~Het najaar~In het najaar hebben we een rijke appeloogst. Maak eens appelstroop met de overvloed!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiden: Appels goed wassen en in stukjes snijden. Mocht u
'val-appeltjes' gebruiken dan dient u de bruine plekjes er wel uit te snijden.
In een pan brengt u de appels met een beetje water aan de kook. Laat dit
ongeveer 20 minuten koken tot de appels stuk zijn. In een zeef de appelmassa
boven een andere pan laten uitlekken. Reken hiervoor op ongeveer 1 uur.

Bereidingswijze

Het appelsap aan de kook brengen en op vrij hoog vuur tot ongeveer
1/4 inkoken. Af en toe roeren. De stroop is goed als een druppel als een
draadje aan een lepel blijft hangen. Al roerend de suiker er aan toe voegen en
in de stroop laten oplossen.
De appelstroop direct in goed schoongemaakte potten schenken en de potten
sluiten.
Zet de potten daarna 5 minuten op de kop weg.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jaargetijden


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jaargetijden
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top