1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Ossobuco
  6. Ossobuco

Ossobuco

Door: josianenijssen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-09-2002

Ingrediënten 4 personen


4 stukken kalfsschenkel (5 cm dik)
3 uien
4 tenen knoflook
1 flinke wortel (
halve bleekselderie
evt een haffel doperwten
min. 1 glas witte wijn
bloem
olie
3 bl. laurier
rozemarijn
thijm
zout, peper
(of gewoon gemengde gedroogde kruiden natuurlijk)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel(s), uien en selderie in stukjes . Verwarm de oven voor (gewoon heet), met daaarin een braadslee.

Bereidingswijze

Droog het vlees af, kruiden en door de bloem halen. Braad het vlees bruin, voeg de groenten, knoflook uien en rozemarijn, meefruiten, tomaten erbij, ook even meefruiten, deglaceren metwijn en/of bouillon. Op smaak brengen met zout en peper. Schaal afdekken, oven lager (3), 1.5 uur laten stoven, af en toe kijken of er geen vocht bij moet. Serveer met pasta of gekookte aardappelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top