Toast Gourmet

  • Frans, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.

Een lekker avondhapje met een glaasje witte wijn; dit gerecht is ook uitstekend voor een brunch!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor de kaassaus:
-1/8 l melk
-1 th lepel maizena
-circa 60 g zachte smeerkaas
-1 glaasje cognac
Verder:
-8 halve peren uit blik (circa 400 g )
-8 sneden ontkorst witbrood
-100 g geraspte parmezaanse kaas
-100 g geraspte emmenthaler
-4 eierdooiers
-1 th lepel paprikapoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-meng melk en maizena in een pan
-breng ze al roerend aan de kook
-snij de zachte kaas in stukjes en roer door de lichtgebonden melk tot de kaas gesmolten is
-pan van het vuur en de cognac erdoor roeren
-laat de kaassaus koud worden

Bereidingswijze

-de halve peren laten uitlekken
-rooster het brood
-roer de helft van de parmezaanse kaas met alle emmenthaler , met de eierdooiers tot een cremige massa
-breng op smaak met paprikapoeder
-besmeer het geroosterde brood met deze kaascreme
-leg op elk broodje een halve peer (met de platte kant naar onderen
-leg de broodjes op een bakblik
-giet de kaassaus over de peren en bestrooi ze met de resterende parmezaanse kaas
-schuif het blik met de broodjes onder de grill (5 min) tot de kaas gesmolten is en goudbruin ziet

Serveertip

Serveer deze toast heet op bordjes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten