Zuurkool met kip uit de Romertopf

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 04-09-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 gele paprika
1 rode paprika
500 gram zuurkool
6 jeneverbessen
zout, versgemalen peper
1 eetlepel boter of margarine
2 dl appelsap
4 kippenpoten
2 theelepels paprikapoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Romertopf weken volgens gebruiksaanwijzing.
Paprika's in kleine stukjes snijden. Zuurkool met 2 vorken uit elkaar trekken. Peper erboven malen. Paprika en jeneverbessen erdoor scheppen. Romertopf invetten. Zuurkoolmengsel erin scheppen. Appelsap erover schenken. Van kip vel verwijderen. Inwrijven met zout, peper en paprikapoeder. Kip op zuurkool leggen. Deksel erop leggen.
In midden van oven schotel in 1,5 uur gaar laten worden. Geef er gekookte aardappelen bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten