1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zuurkool
  6. Zuurkool met kip uit de Romertopf

Zuurkool met kip uit de Romertopf

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-09-2002

Ingrediënten 4 personen


1 gele paprika
1 rode paprika
500 gram zuurkool
6 jeneverbessen
zout, versgemalen peper
1 eetlepel boter of margarine
2 dl appelsap
4 kippenpoten
2 theelepels paprikapoeder



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Romertopf weken volgens gebruiksaanwijzing.
Paprika's in kleine stukjes snijden. Zuurkool met 2 vorken uit elkaar trekken. Peper erboven malen. Paprika en jeneverbessen erdoor scheppen. Romertopf invetten. Zuurkoolmengsel erin scheppen. Appelsap erover schenken. Van kip vel verwijderen. Inwrijven met zout, peper en paprikapoeder. Kip op zuurkool leggen. Deksel erop leggen.
In midden van oven schotel in 1,5 uur gaar laten worden. Geef er gekookte aardappelen bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top