Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Afrikaanse Groentesoep met Kokos

Afrikaanse Groentesoep met Kokos

Door: jpjvdberg

  • Afrikaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-09-2002

Ingrediënten 4 personen


1 theelepel boter,

1/2 rode ui, fijngesneden,

zout naar smaak,

175 gram koolrabi, in blokjes,

175 gram zoete aardappel, in blokjes,

175 gram pompoen, in blokjes,

1 theelepel majoraan,

1/2 theelepel gemberpoeder,

1/4 theelepel kaneelpoeder,

1 eetlepel bosuitjes, fijngesneden,

versgemalen peper, naar smaak,

1 liter groentebouillon

2 eetlepel amandelsnippers,

1 rode Spaanse peper, ontdaan van de zaadjes en fijngesneden,

1 theelepel suiker,

25 gram santen, geraspt,
korianderblad, fijngesneden.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de ui met zout een
minuut of 4 en voeg vervolgens de groenten toe. Bak het geheel nog 3 tot 4
minuten.
Voeg vervolgens de majoraan, gember, kaneel, bosuitjes en peper toe. Goed
doorroeren en nog 10 minuten boven een lage vlam stoven.

Voeg de bouillon, amandelsnippers, spaanse peper en suiker toe. Breng de
soep aan de kook en laat hem nog een minuut of 10 tot 15 zachtjes sudderen
tot de groenten gaar zijn.

Voeg de geraspte santen en verse koriander aan de soep toe en roer het goed
door. Opdienen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top