Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Zalm
  6. lauwwarme krieltjessalade met gegrilde zalm

lauwwarme krieltjessalade met gegrilde zalm

Door: orphan

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-09-2002

Ingrediënten 4 personen


2 zakken ongeschilde krieltjes, 1 zak panklare spinazie(300g), 2 bakjes cherry trostomaten, 400g verse zalmfilet, 2dl dressing Aglio(fles Bertolli)


Verder heb je nodig


Ovengril


Lekker snelle gerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ovengrill voorverwarmen. Krieltjes halveren en in pan met ruim water en zout aan kook brengen. Krieltjes in ca. 10 min beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken.

Bereidingswijze

Trostomaatjes wassen, takken doormidden knippen. Zalmfilet en tomaatjes op bakblik leggen en onder ovengrill schuiven. Na 5 min omdraaien en nog ca.5 min grillen tot zalm bijna gaar is (kern mag rauw blijven).
Zalmfilet met twee vorken in stukjes verdelen. Krieltjes, zalm en verse spinazie losjes mengen met sladressing. salade over 4 borden verdelen en garneren met trostomaatjes.

Serveertip

Als wijn kun je Salice Salentino Bianco erbij
drinken maar dat is aan u.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top