1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gehaktschotel met Andijvie en Prei

Gehaktschotel met Andijvie en Prei

Door: sugari

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-09-2002

Ingrediënten 4 personen


800 gr aardappels /400 gr gehakt half om half / 400 gr gesneden andijvie / 4oo gr. gesneden prei in heel dunne sliertjes / 150 gr geraspte kaas om te garneren / 2 el olie / 1 el. ketjap / 1 tl. sambal / 1/2 zakje gefruite uitjes. en wat gesnipperde peterselie


Verder heb je nodig


Ovenschaal /Oven voorverwarmen op 180 graden


Een lekkere en gezonde ovenschotel

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappels en stamp ze tot puree en maak het wat op smaak met wat peper en zout en nootmuskaat naar smaak / en bak de prei even kort op / Bak het gehakt rul met 1 el ketjap en 1 tl sambal / Blancheer de andijvie een paar min. in water met wat zout naar smaak of doe het er rauw doorheen als hij in hele smalle reepjes is gesneden

Bereidingswijze

In een ingevette ovenschaal een laagje puree dan een laagje gehakt een laagje prei en een laagje andijvie en eindigen met een laagje puree ./ Bestrooien met wat gefruite uitjes en hier dan de kaas overheen / Eventueel nog wat peterselie erover/zet de schotel ca. 30 min in de oven tot het warm en de kaas gesmolten is



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sugari
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top