Kipcocktail met pestosaus en amandelen

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.

Dit chique voorafje krijgt een kruidig accent door de Italiaanse pestosaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gram kipfilet; 1 eetlepel olie; 2 blaadjes ijsbergsla; 1 eetlepel geschaafde amandelen; 5 eetlepels yoghurt; 2 eetlepels mayonaise; 1 eetlepel pestosaus(potje); zout; peper; (2 toefjes basilicum)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

wok; koekenpan; kom; garde; coupes

Bereidingswijze

Snijd de kip in blokjes en roerbak ze in de olie in 5 minuten gaar. Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes. Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Roer in een kom een sausje van de yoghurt, de mayonaise en de pesto en voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de slareepjes over 2 coupes en verdeel de kip erover. Schenk de saus erover. Bestrooi de saus met de geroosterde amandelen. Garneer de rand van het glas eventueel met een toefje basilicum.

Serveertip

Magnetron: verwarm de blokjes kip afgedekt ca. 5 minuten op vol vermogen. Rooster de amandelen onafgedekt bruin in ca. 1 minuut op vol vermogen.


Bevat p.p. ca. 1315 kJoules/ 315 kcal; 21 gram eiwit; 24 gram vet; 3 gram koolhydraten

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wanadoo64 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten