Kipcocktail met pestosaus en amandelen
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
Dit chique voorafje krijgt een kruidig accent door de Italiaanse pestosaus.
Ingrediënten 2 personen
150 gram kipfilet; 1 eetlepel olie; 2 blaadjes ijsbergsla; 1 eetlepel geschaafde amandelen; 5 eetlepels yoghurt; 2 eetlepels mayonaise; 1 eetlepel pestosaus(potje); zout; peper; (2 toefjes basilicum)Benodigdheden
wok; koekenpan; kom; garde; coupes
Bereidingswijze
Snijd de kip in blokjes en roerbak ze in de olie in 5 minuten gaar. Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes. Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Roer in een kom een sausje van de yoghurt, de mayonaise en de pesto en voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de slareepjes over 2 coupes en verdeel de kip erover. Schenk de saus erover. Bestrooi de saus met de geroosterde amandelen. Garneer de rand van het glas eventueel met een toefje basilicum.
Serveertip
Magnetron: verwarm de blokjes kip afgedekt ca. 5 minuten op vol vermogen. Rooster de amandelen onafgedekt bruin in ca. 1 minuut op vol vermogen.
Bevat p.p. ca. 1315 kJoules/ 315 kcal; 21 gram eiwit; 24 gram vet; 3 gram koolhydraten