canneloni

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2002

opgerolde flensjes die gevuld zijn met een mengsel van gehakt en groenten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100g bloem,3 eieren,een weinig zout,1/8l water,olijfolie,200g kippegehakt,250g rauwe spinazie,gehakte peterselie,oregano(wilde marjolijn)fijn paneermeel,tomatenpuree,boter,gemalen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan,mes,vuurvaste schotel, oven

Bereidingswijze

Maak een flensjesbeslag door de bloem te mengen met 2 eieren,het water en een weinig zout.Laat 2 uur rusten.Bak met het beslag hele dunne pannekoekjes in een weinig hete olijfolie.Hak de spinazie fijn.Meng met het gehakt en de peterselie.Breng op smaak met wat zout en oregano.Eventjes aanbraden in de olijfolie.Laat afkoelen.Kneed er een ei ,het paneermeel en de tomatenpuree onder.Bestrijk de flensjes met dit mengsel.Rol ze dicht.Schik ze naast elkaar in een beboterde vuurvaste schotel.Beleg met enkele klontjes boter en bestrooi het geheel met gemalen kaas.Zet gedurende een 15 tal minuten in een oven van 220C tot zich een bruin knapperig korstje gevormd hheft.Dien op met een pikante tomatensaus en sla.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten