1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Bretonse vissoep

Bretonse vissoep

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-09-2002

Ingrediënten 4 personen


* 2 uien
* 2 tenen knoflook
* 2 vleestomaten
* 1 citroen
* 1 venkelknol (of bleekselderij)
* 300 gram kabeljauwfilet
* 300 gram koolvisfilet
* 3 el. olijfolie
* 6 st. draadjes saffraan (of 1 el. kerriepoeder) * 1 el. gehakte tijm
* 2 visbouillon tabletten
* 1 rode peper voor de rouille
* 3 tenen knoflook voor de rouille
* 5 el. mayonaise voor de rouille
* 1 stokbrood voor de rouille



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

* Pel de uien en snij ze in ringen. * Hak de gepelde teentjes knoflook fijn. * Kruis de vleestomaten in. * Leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes. * Boen de citroen onder heet stromend water schoon en rasp 1 el. van de schil. * Halveer de venkel en snij deze in plakjes. * Verdeel de vis in dobbelstenen.

Bereidingswijze

* Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin 5 minuten de uien, knoflook, tomaten, citroenrasp en venkel. * Giet er 1 liter water bij en voeg saffraan, tijm en de visbouillontabletten toe. * Laat het mengsel 15 minuten koken. * Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. * Voeg de vis toe en kook zachtjes 5 minuten. * Meng voor de rouille 1 fijngehakte rode peper zonder zaadjes en 3 geperste teentjes knoflook met peper en zout door de mayonaise. * Besmeer plakken stokbrood ermee en serveer ze bij de soep.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moossie25


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moossie25
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top