1. Home
  2. Recepten
  3. Oostenrijkse keuken
  4. Oostenrijkse Sachertorte

Oostenrijkse Sachertorte

Door: moossie25

  • Oostenrijks, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-09-2002

Ingrediënten 12 personen


* 175 gram bittere chocolade
* 6 eieren
* 160 gram boter
* 160 gram suiker
* 160 gram bloem
* 1 zakje vanillesuiker
* 8 el. abrikozenjam
* 150 gram poedersuiker * 3 el. water * 2 el. cacaopoeder



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

* Breek de chocola in stukjes. * Splits de eieren. * Smeer bodem en zijkanten van een springvorm (middellijn ca. 22 cm) in met boter. * Verwarm de oven voor op 180?C

Bereidingswijze

*Klop de eiwitten stijf met 60 g suiker. * Smelt de chocola au bain marie. * Roer de boter en 100 g suiker door de chocola tot een schuimig mengsel. * Voeg een voor een al roerend de eidooiers toe. * Spatel er de stijfgeklopte eiwitten door. * Roer de bloem en de vanillesuiker door dit mengsel. * Stort het mengsel in de springvorm. * Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. * Laat iets afkoelen en snijd de randen los van de springvorm. * Verwijder de rand van de springvorm. * Laat de taart afkoelen. * Snij de taart met behulp van een groot mes horizontaal doormidden. * Besmeer de onderste helft met abrikozenjam. * Leg de bovenste helft er weer op. * Maak nu de chocoladeglazuur waarmee de taart, inclusief de randen, wordt besmeerd. * Doe de poedersuiker en de cacao in een kom. * Roer er beetje bij beetje water door. * Schep de glazuur, zodra het mengsel smeerbaar is geworden, op het midden van de taart. * Verspreid de glazuur met een mes of spatel over de taart.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moossie25
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top