1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Chebakia

Chebakia

  • Marokkaans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-09-2002

Ingrediënten


-1 kilo meel -150 gram roomboter -1/5 theeglas azijn -1/5 theeglas olijfolie -1/5 theeglas rozenwater (Almazha) -1 bakpoeder-2 liter honing (voor indampen)



Wordt vooral gemaakt rond de ramadan

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

* Meel met roomboter goed mengen. Daarna doe je de rest van de ingredienten erbij. Je moet het deeg goed kneden. Het deeg is dan heel hard, maar zo hoort het ook! * Nadat je dit deeg heel goed gekneed hebt, ga je dit uitrollen tot een dunne laagje (veel dunner dan pizzadeeg!). En dan ga je dit laagje uitsnijden in chebakia vormpjes * Nadat je dit gedaan hebt ga je de chebakia in olie baken tot het een heel lichte bruine kleurtje heeft gekregen. * Als laatst ga je de honing verwarmen (op een zachte vuurtje) en daarna de in olie gebakken chebakia in de warme honing ongeveer 2 a 3 minuten indampen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van enirac9


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van enirac9
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top