1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Barra
  5. Barra

Barra

  • Surinaams, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-09-2002

Ingrediënten


1 kilo zelfrijzend bakmeel,1 zakje gedroogde gist, 200 gr gemalen gele erwten, 3 theel.massala, theel.zout, 1 a 2 teentjes knoflook, halve ui, water, een paar tayerbladeren of verse spinazie (twee handen vol ong.), zonnebloem-olie


Verder heb je nodig


Grote kom om in te kneden, wok


Lekkere Hindustaanse snack

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe een beetje water in de grote kom en doe hier bij de gemalen knoflook, ui en de massala voeg ook de gemalen gele erwten toe en voeg om en om water en zelfrijzend bakmeel toe. Voeg ook de gist toe. als het meel bijna op is voeg je de tayerbladeren toe (fijngesneden). Uiteindelijk moet het een dun deeg worden dat zeker niet vloeibaar is maar niet heel stevig dus er ergens tussen in. Laat het dan met een theedoek of plastic folie over de kom een uur rijzen.

Bereidingswijze

Verhit een grote hoeveelheid olie in de wok en bak hierin de barra's door ze steeds om te draaien. laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Lekker met mango chutney of gewoon met ketchup. Eet smakelijk!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van calvin19


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van calvin19
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top