1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Kebab
  5. adana kebab (turkije)

adana kebab (turkije)

  • Turks,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-09-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gr.rundergehakt.
1 ui.
zout.
peper.
paprikapoeder.
tabasco.


Verder heb je nodig


Wat langere,metalen spiezen.


Een lekker turks gehaktspiesje voor op de grill of BBQ.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet alle ingredienten vooraf klaar.
Smeer de spiezen goed in met olie.

Bereidingswijze

Kneed het gehakt,paprikapoeder,zout,peper en een paar druppeltjes tabasco goed door.
Snipper de ui fijn en kneed deze er ook door.
Laat het gehaktmengsel 10 min. rusten.
Vorm van het gehakt vier lange rollen.
Steek het gehakt aan de vier ingeolide spiezen.Breng het gehakt met natte handen in model. Rooster ze op de gril of op de BBQ.

Serveertip

Serveer de spiezen met een tomaten- paprikasalade en lekker knapperig gebakken turks brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fransbrouwers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fransbrouwers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top