Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Tomatensoep
  5. Chineze tomatensoep

Chineze tomatensoep

Door: spapaars

  • Chinees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-09-2002

Ingrediënten 4 personen


1 liter sterke bouillon
50 gram bloem
1 dl koude melk
2 1/2 blikje tomatenpuree
1 mespunt knofl.poeder
1/2 theel. djahe
6 eetl. suiker
500 kipfilet
zout
1/2 theel. vetsin.
1 eetl. sherry (of meer moet je maar eerst proeven)
koffiemelk



Hoe ik aan deze recept ben gekomen weet ik niet meer, ik weet dat ik het veel klaarmaakten toen ik nog op kamers woonden, en het werd door velen gewaardeerd.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd eerst de kipfilet in blokjes.

Bereidingswijze

Breng de boulion aan de kook.
Maak een mengsel van bloem (eerst zeefen),melk,tomatenpuree,knofl.poeder,djahe en suiker en voeg dit al roerende aan de bouillon toe. Laat dit 5 min zachtjes doorkoken. Doe er het vlees bij en laat het geheel dan nog doorkoken. Daarna voeg je koffiemelk, sherry zout en vetsin erbij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spapaars
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top