Speculaas

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Speculaas

    Speculaas

    Speculaas

Een lekker traditioneel koekje.

Deel dit recept

Ingrediënten
125 gr. bruine basterdsuiker
150 gr. ongezouten boter (zacht)
200 gr. bloem
20 gr. speculaaskruiden
50 gr. grofgehakt amandelschaafsel
5 gr. bakpoeder
snufje zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2687,65 kcal
Koolhydraten 283,25 g
Eiwitten 37,91 g
Vetten 152,35 g
Benodigdheden
Bakblik, vetvrijpapier, beslagkom

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180C.

Bereidingswijze

Vermeng alle ingredienten tot een egaal deeg.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 4 mm dik, tussen 2 vellen vetvrij papier.
Leg het deeg op het bakblik en verwijder de bovenste laag papier.
Bak in ca. 25 min. af.
Laat de speculaas licht afkoelen en snij in iedere gewenste vorm.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kookspook1 avatar
kookspook1

Doorsturen

Home Recepten