
125 gr. bruine basterdsuiker
150 gr. ongezouten boter (zacht)
200 gr. bloem
20 gr. speculaaskruiden
50 gr. grofgehakt amandelschaafsel
5 gr. bakpoeder
snufje zout
Bakblik, vetvrijpapier, beslagkom
Een lekker traditioneel koekje.
Verwarm de oven voor op 180C.
Vermeng alle ingredienten tot een egaal deeg.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 4 mm dik, tussen 2 vellen vetvrij papier.
Leg het deeg op het bakblik en verwijder de bovenste laag papier.
Bak in ca. 25 min. af.
Laat de speculaas licht afkoelen en snij in iedere gewenste vorm.
poezemientje 19-11-2018
een vraagje, kun je dit deeg gemakkelijk bewerken om in een koekjesvorm te doen? Volgens de reakties zijn deze koekjes superlekker Het deeg hoeft niet te rusten of overnachten? Dankje voor uw antwoord,M.Vriendelijke groetjes,Christine
tako 16-11-2015
Ik heb dit afgelopen weekend gemaakt met 100 gram bruine basterdsuiker en dat was zoet genoeg. We genieten er nog steeds van.
decemberkind 18-10-2003
Ik neem het mee naar mijn Sinterklaaspagina.
Bedankt hiervoor.
Groetjes van Winnie
mattheijer 26-11-2002
lekker hoor ,de kinderen zijn er dol op
misty 18-11-2002
De speculaaskruiden overheersen wel heel erg. Vind ik persoonlijk niet lekker