Speculaas

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-09-2002
  • Speculaas

    Speculaas

    Speculaas

Een lekker traditioneel koekje.

Deel dit recept

Ingrediënten
125 gr. bruine basterdsuiker
150 gr. ongezouten boter (zacht)
200 gr. bloem
20 gr. speculaaskruiden
50 gr. grofgehakt amandelschaafsel
5 gr. bakpoeder
snufje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakblik, vetvrijpapier, beslagkom

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180C.

Bereidingswijze

Vermeng alle ingredienten tot een egaal deeg.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 4 mm dik, tussen 2 vellen vetvrij papier.
Leg het deeg op het bakblik en verwijder de bovenste laag papier.
Bak in ca. 25 min. af.
Laat de speculaas licht afkoelen en snij in iedere gewenste vorm.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

poezemientje avatar
poezemientje 19-11-2018

een vraagje, kun je dit deeg gemakkelijk bewerken om in een koekjesvorm te doen? Volgens de reakties zijn deze koekjes superlekker ;) Het deeg hoeft niet te rusten of overnachten? Dankje voor uw antwoord,M.Vriendelijke groetjes,Christine

tako avatar
tako 16-11-2015

Ik heb dit afgelopen weekend gemaakt met 100 gram bruine basterdsuiker en dat was zoet genoeg. We genieten er nog steeds van.

decemberkind avatar
decemberkind 18-10-2003

Ik neem het mee naar mijn Sinterklaaspagina. Bedankt hiervoor. Groetjes van Winnie

mattheijer avatar
mattheijer 26-11-2002

lekker hoor ,de kinderen zijn er dol op

misty avatar
misty 18-11-2002

De speculaaskruiden overheersen wel heel erg. Vind ik persoonlijk niet lekker

richardsteenvoorden avatar
richardsteenvoorden 16-11-2002

wazaaaaaaaaaaaaaaaaaa

popelke avatar
popelke 12-11-2002

tis echt SUPER lekker!!!je moet het eens proberen!groetjes nele

elb avatar
elb 10-11-2002

Hoi,ik kom even zeggen dat ik jouw recept bij mijn favorieten heb gezet. Groetjes van Erna.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten