1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Griekse maaltijdsalade

Griekse maaltijdsalade

Door: ruud40

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-08-2002

Ingrediënten 2 personen


200 gr. feta
100 gr. haricot vert
0.2 krop ijsbergsla
0.5 stuk komkommer
0.5 stuk paprika, rode
0.5 stuk paprika, gele
10 stuks kerstomaatjes
10 stuks olijven, groene, zonder pit
10 stuks olijven, zwarte, zonder pit
6 el. olijfolie
3 el. wijnazijn
Peper
Zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Blancheer de haricots verts beetgaar en spoel ze met koud water af. Snijd de ijsbergsla in repen. Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de paprika's in dunne repen. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de feta in blokjes.

Klop de ingredienten olie, azijn en kruiden voor de dressing.

Verdeel de ijsbergsla over de borden en schik hier de overige ingredienten op. Sprenkel de dressing over de Griekse salade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top