1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Meatloaf

Meatloaf

Door: josianenijssen

  • Amerikaans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 31-08-2002

Ingrediënten 4 personen


2 eieren , 50 ml. koffiemelk, 4 sneetjes (oud)brood ,
1 ui, 4 takjes peterselie, 750 gram rundergehakt,
2 theel. zout, 1/2 theel. peper, boter voor het invetten



Traditioneel Amerikaans gerecht, rechttoe-rechtaan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de eieren en de koffiemelk los in een grote kom. Verkruimel het brood, korstjes verwijderen. Week het brood in het eimengsel (ca. 5 min.). Snipper de ui en hak de peterselie. Prak het brood fijn met een vork. Doe alles bij het gehakt en kneed alles goed door elkaar.
* Controleer de smaak *
Vorm een langwerpig-gehaktbrood. Vet een cakevorm (24 cm.) in en doe het gehaktbrood erin. Strijk de bovenkant glad. Afdekken met aluminiumfolie. Verwarm de oven op 175 graden. Plaats de vorm op een rooster en bak in ongeveer 70 minuten in het midden van de oven gaar. Verwijder na 40 min. de aluminiumfolie. Laat het gehaktbrood 10 min. rusten



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top