Kaas-Uienbroodjes

  • Internationaal, Brood
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor het deeg:1pak Koopmans Broodmix (wit of
Bruin)
150gr.boter
300ml.handwarm water
Voor de vulling:200gr.geraspte kaas of
plakken kaas
2a3uien in ringen gesneden
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het Deeg:
Maak van de mix,boter en water een soepel deeg(kneed) iets langer door dan bij brooddeeg.Laat het deeg ca.15min.voorrijzen.
Rol het deeg uit tot een dunne vierkante lap
(dikte ca.1/2cm.)

Bereidingswijze

De Vulling:
Bestooi de lap gelijkmatig met de kaas en de uienringen en rol de bestrooide lap op tot een stevige rol.Druk de naad goed vast met duim en wijsvinger.
Snij deze rol in schijven van ca.2cm.dikte
en leg deze plat op een ingevette bakplaat.
Bestrijk de schijven eventueel met een los
geklopt ei.Laat de schijven nog ca.1half uur
narijzen.Bak de Kaas-Uienbroodjes in het midden van een voorverwarmde oven 22C in
ca.25min. gaar en bruin.

Serveertip

Heerlijk bij Franse Uiensoep of Koude Schotel
Tip: In het deeg kun je de volgende kruiden
verwerken,dan smaken ze nog beter.
1eetl.uienpoeder
1eetl.knoflookpoeder
2eetl.kervel
2eetl.bieslook
2eetl.basilicum
Eerst mixen met het water dan pas meel erbij.

Smakelijk Eten

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bea05pikegio avatar
bea05pikegio

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten