IJsmousse van frambozen en Kriekbier

  • Internationaal, Nagerecht
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2.5 el. citroensap
100 gr. suiker
300 gr. framboos
0.2 l. slagroom
0.1 l. kirsch
2.5 dl. kersenbier
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In plaats van verse frambozen kunnen ook diepvriesframbozen of zelfs frambozenjam gebruikt worden. In het laatste geval kan de hoeveelheid toegevoegde suiker wel minder.

Breng de frambozen met het Kriekbier, het citroensap en de helft van de suiker aan de kook. Kook de massa even door onder flink kloppen met de garde.

Laat de frambozenpulp afkoelen. Sla de slagroom met de rest van de suiker stijf.

Als het frambozenmengsel koud is, de geslagen room erdoor spatelen. Voeg tenslotte de kirsch toe en laat het ijs in de diepvries opstijven.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruud40 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten