1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Inktvis
  6. Pittige inktvis

Pittige inktvis

Door: chilline

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-08-2002

Ingrediënten


250 gr schoon gemaakte inktvis / 5 sjalotjes / 2 teentjes knolook uitgeperst / 3 rode lomboks / 7 groene rawits / 1 stukje jahe van ca. 5 cm / 1 stengel sereh / 1 bosuitje / 2 el plantaardige olie / 3 daun jeruk / 1 tl trassi / 1 tl ketjap asin / 1 tl zout (kan ook zonder )



Dit is eenlekker pittig indonesisch visgerecht lekker met witte rijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de inktvis in hapbare stukjes / Pel de sjalotjes en snipper ze fijn / Verwijder de zaadjes uit de lomboks En snij het in piep kleine blokjes / Laat de groene rawits heel verwijder alleen de steeltjes / Schil de jahe en snij het in 2 stukjes / Knip het bovenste gedeelte van de sereh af en snij het bosuitje in grove stukjes .

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook / Voeg de inktvis toe en de lombok,jahe,de sereh de daun jeruk en de trassi / Roerbak dit 5-8 min totdat de inktvis gaar is / Voeg als laatste de rawits toe de ketjap de bosui en eventueel wat zout toe

Serveertip

Dit serveren met witte rijst
Dit is een recept van LONNY



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chilline
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top