1. Home
  2. Recepten
  3. Oostenrijkse keuken
  4. FRITTATENSUPPE (VLEESBOUILLON MET FLENSJES)

FRITTATENSUPPE (VLEESBOUILLON MET FLENSJES)

Door: llheks

  • Oostenrijks, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-08-2002

4 personen

voedingswaarde : 185 kcal p.p.;
bereidingstijd : ? 30 min.;

land : Oostenrijk;
gerechtsoort : soep;

bron : Tip februari 1987
Van:
"Esther"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten


1 ui
1 pot rundvleesbouillon voor 1? l
150 g soepgroenten
50 g bloem
zout
1 ei
1/8 l melk
? 45 g boter of margarine
4 toefjes peterselie



Bereidingswijze

Ui pellen en fijnsnipperen. In pan doen: ui, bouillon, 6 dl water en
soepgroenten. Met deksel op pan in ? 10 min. heet laten worden. Intussen in
kom bloem en snufje zout doen. Hierboven ei breken. Helft van melk erdoor
roeren. Al roerende rest van melk toevoegen. Blijven roeren tot glad beslag.
In koekepan 1 el boter verhitten. Met soep-opscheplepel ? deel van beslag
erin scheppen en over panbodem laten uitvloeien. Bakken tot bovenkant bijna
droog is. Keren en andere kant snel goudbruin bakken. Op plank leggen en
flensje oprollen. Warmhouden. Op zelfde manier nog 3 flensjes bakken.
Opgerolde flensjes in heel smalle repen snijden. Boven andere pan soep
zeven. Soep over 4 soepborden verdelen. .

Serveertip

Flensjes erover verdelen. Garneren
met toefje peterselie



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top